Dieta kapuściana 2010
Przebój od końca lat 90 tych aż do dzisiaj! Dziesiątki tysięcy zadowolonych!
Często nazywana również dietą SZPITALA Świętego Serca, Dietą Cudotwórczej Zupy, nawet dietą prezydencką, czy kanadyjską
 
Wielu z nas wydaje się, że ta dieta to nasz rodzimy wynalazek...
Tymczasem stosowana jest z powodzeniem od ponad 30 lat w Stanach Zjednoczonych, szczególnie w Kalifornii. Cabbage diet – z powodzeniem jest stosowana przez gwiazdy Hollywood!!!
Dlaczego? Bo jest niezwykle skuteczna, ekstremalnie prosta i nie pozwala być głodnym!
Czy wiesz, że w jadłospisie najnowszej wersji diety kapuścianej DIETNET 2010 są melony, jogurt, ziemniaki, borówki, groszek, warzywne sałatki?
To NIE TYLKO zupa!
Dieta kapuściana pozwala szybko ograniczyć masę ciała i równocześnie chronić swoje serce. Ryzyko chorób serca maleje KILKUKROTNIE! Dieta jest skomponowana w taki sposób, że pozwala jeść do syta – bez ograniczeń ilościowych, bez uczucia głodu. Więcej – nie wymaga się dużej aktywności ruchowej!
Diety zawodzą, bo są zbyt skomplikowane a organizm z nadwagą bardzo źle znosi uczucie głodu. Dieta KAPUŚCIANA nie wymaga stosowania złożonych jadłospisów i nie pozostawia stosującego
NIGDY głodnym. I jest ekstremalnie EFEKTYWNA!!! Pozwala zrzucić od 4 do 7 kg TYGODNIOWO!!!
Dieta pozwala jeść chude mleko, banany, melony, pieczone ziemniaki, borówki itd...
Nie jest tak jednorodna jak jeszcze kilkanaście lat temu, kiedy jedynym pomysłem dietetyków było jedzenie wyłącznie zupy..
Dieta jest szybka – tylko siedmiodniowa
 
Co proponujemy?
Dieta kapuściana jest często nazywana najszybszym programem odchudzającym. Opiera się na ograniczeniu kaloryczności produktów, eliminacji niezdrowych wysokoglikemicznych węglowodanów i przestawieniu organizmu na eliminacje toksyn.
Podstawą posiłków jest zupa z kapusty, papryki i cebuli, której możemy jeść dowolnie dużo. Nawet – paradoksalnie – im więcej zjemy zupy – tym więcej schudniemy!!! Dlaczego? Kapusta ma śladowa ilość kalorii – ok 20 w 100g, natomiast zawiera bardzo duże ilości witaminy C.
Już po dwóch dniach poprawia się perystaltyka jelit, a po trzech rozpoczyna się intensywne spalanie tłuszczu.
Poniżej podamy precyzyjny jadłospis i przepis na zupę.
Nasza wersja diety kapuścianej DIETNET 2010 wcale nie jest nużąca! Codziennie jemy co innego.
Pierwszego dnia jemy owoce, drugiego warzywa, trzeciego warzywa i owoce, czwartego mleko i banany, piątego i szóstego mięso i owoce oraz rybę, siódmego- gotowany ryż.
Do tego codziennie zupę – do syta. Tak żeby nie być głodnym :-)
 
 

ĆWICZENIA FIZYCZNE.

Bardzo bardzo pomagają w redukcji masy ciała. Niemniej – mało kto – latami przyzwyczajony do samochodu, wind i kanapy przed telewizorem – potrafi radykalnie zmienić swoje przyzwyczajenia. Więcej – prawie nikomu się nie udaje... Badania wykazują, ze 2 do 4 % osób postanawiających zwiększyć swoja aktywność potrafi wytrwać w tym zamiarze dłużej niż 10 dni. Potwierdzi to każda siłownia. Kilka procent kupujących karnet dokona zakupu na kolejny miesiąc po raz drugi...
Zachęcamy zatem do podjęcia eksperymentu: codziennego spaceru 20 minutowego. Nie sugerujemy biegania, ćwiczeń z maszynami, pompek czy katowania brzucha. Nic z tych rzeczy. Proponujemy spacer.
Już po tygodniu – będziecie zaskoczeni, że trwa dłużej. Sami go wydłużycie. A po dwóch – jeśli z jakichś powodów go opuścicie – będzie go brakowało :-)

 

 

 

 

 

 
JADŁOSPIS
 
Zupę kapuścianą należy jeść do woli, tak aby nie czuć głodu. Ale tylko zupę!!!
 
Co można jeść:                                                        Czego nie można jeść:
trzeba rygorystycznie trzymać się jadłospisu              zabroniony jest alkohol, gazowana woda, chleb
w tej diecie nie ma miejsca na eksperymenty
 
 
Przepis na zupę kapuścianą:
  • seler naciowy - pęczek
  • 5 cebul
  • 3 zielone papryki,
  • koncentrat pomidorowy, a jeszcze lepiej 5-10 pomidorów,
  • kapusta – główka średniej wielkości
  • przyprawy: koper, pieprz
Pokrojone wszystkie warzywa (pomidory obrać ze skórki) wrzucić do garnka i zalać gotowaną wodą. Gotować, aż jarzyny będą miękkie. Zupy nie solimy i nie dodajemy żadnych tłuszczy!
  
Zupę proponujemy przechowywać w lodówce i podgrzewać. Podana ilość starczy jednej osobie na około 3-5 dni.
Można ją jeść w każdym momencie, w dowolnej chwili i w dowolnej ilości! Nie rzadziej jednak niż w podanym jadłospisie.
NIE pijemy alkoholu, nie jemy żadnych słodyczy, białego pieczywa, soli, nie pijemy tez gazowanej wody i soków (zawierają cukier)
 

DZIEŃ 1

zupa kapuściana i dodatkowo:
jabłko, gruszka, dwie sztuki kiwi, garść truskawek lub ćwiartka melona

DZIEŃ 2

zupa kapuściana i zielone warzywa: sałata, ogórek i zielona papryka (w dowolnych ilościach)
NIE jemy żadnych innych warzyw, szczególnie strączkowych, kukurydzy. ŻADNYCH OWOCÓW!

DZIEŃ 3

zupa kapuściana do woli, do wczesnych godzin popołudniowych można pozwolić sobie na jabłko, kiwi, małą mandarynkę lub garść borówek. Po południu – zielone warzywa i oczywiście zupa kapuściana do woli.

DZIEŃ 4

W tym dniu jemy zupę kapuścianą i możemy zjeść trzy banany. Jednego rano, drugiego w środku dnia, trzeciego minimum 3h przed snem..

DZIEŃ 5

Jemy zupę kapuścianą, pierś z kurczaka (lub rybę) i pomidory
Pierś z kurczaka usmażmy bez tłuszczu na grillu (można najeść się do woli – nawet 500 gramów)
w ciągu dnia możemy tez zjeść 6 pomidorów (ale nie jednorazowo)
Zupę MUSIMY zjeść minimum raz!

DZIEŃ 6

Jemy zupę kapuścianą i rybę lub chudą wołowinę. Kto nie przepada za wołowiną – może zjeść pierś z indyka. Porcja może być duża, do tego zielone warzywa. Zupa – minimum DWA razy w ciągu dnia.

DZIEŃ 7

Jemy dwa razy dziennie zupę i raz porcję gotowanego ryżu z warzywami. Gotując warzywa, pamiętajmy o zakazie spożywania marchewki, buraków, kukurydzy, fasoli...
 
Co dalej?
Jeśli chcemy dalej chudnąć – odstawiamy dietę kapuściana i przechodzimy na którąkolwiek z diet bardziej różnorodnych. Proponujemy Dietę South Beach lub......
 
Oferujemy następujące przepisy do diety:

Warzywa z rękawa

To naprawdę zaskakujące jak pyszne są warzywa przygotowywane w ten właśnie sposób.

Ponadto są niezwykle zdrowe - nie tracą soli mineralnych jak to się dzieje podczas gotowania w wodzie. Ponieważ są niskokaloryczne można pozwolić sobie na naprawdę solidną porcję.

Mogą stanowić samodzielne danie lub być dodatkiem np. do kawałka kurczaka lub ryby albo porcji kaszy gryczanej.

Do pieczenia w foliowym rękawie

( do kupienia w każdym supermarkecie – kosztuje kilka zł i ma kilka metrów długości )

nadają się znakomicie takie warzywa jak:

  • marchewka
  • seler
  • pietruszka
  • papryka czerwona i żółta
  • cukinia
  • kabaczek
  • brokuły
  • kapusta biała
  • kapusta włoska
  • kalarepka
  • cebula
  • czosnek

Przygotowanie:

2 spore marchewki, 1 pietruszkę, 1 czerwoną paprykę, 1 cebulę i 1/8 średniej główki kapusty po oczyszczeniu kroimy na dość duże kawałki ( kapustę kroimy wzdłuż głąba tak żeby się nie rozpadła ). Jeśli mamy ochotę dodajemy kilka ząbków czosnku. Posypujemy z umiarem vegetą lub kucharkiem i spryskujemy oliwą z oliwek. Mieszamy aby oliwa z przyprawą w miarę jednolicie pokryła warzywa cieniuteńką warstewką. Odcinamy potrzebną długość rękawa, spinamy z jednego końca dołączoną do rękawa spinką, wkładamy warzywa, spinamy druki koniec i umieszczamy w nagrzanym do temperatury 200 st. C piekarniku. Pieczemy 40 minut.

Po wyjęciu z piekarnika odcinamy koniec rękawa i przekładamy warzywa do salaterki. Można posypać świeżym koperkiem lub natką, szczególnie jeśli zrezygnowaliśmy z czosnku. Oczywiście warzywa możemy komponować dowolnie w zależności od tego co mamy akurat pod ręką i na co mamy ochotę. Danie jest tak pyszne, że z powodzeniem możemy nim poczęstować gości.

Ryba pieczona w rękawie z warzywami

Łatwe w przygotowaniu, dietetyczne i zdrowe danie.

Potrzebne produkty:

  • rękaw foliowy do pieczenia
  • 600 g świeżej ryby lub rozmrożonej i starannie osuszonej w kuchennym papierowym ręczniku (jeśli przyrządzamy danie z ryby mrożonej pamiętajmy, że waga ryby mrożonej musi być o ok. 30% większa)
  • 1 mała cukinia
  • 1 kalarepka
  • ½ małego selera
  • 1/8 główki małej włoskiej kapusty
  • przyprawa do ryb, vegeta
  • oliwa z oliwek do smarzenia

Przygotowanie:

Rybę dzielimy na kilka kawałków, posypujemy dowolną gotową mieszanką przypraw do ryb, smarujemy cieniutką warstewką oliwy z oliwek i wkładamy do spiętego z jednej strony rękawa. Warzywa kroimy na kawałki średniej wielkości, wkładamy do miski, spryskujemy niewielką ilością oliwy z oliwek, posypujemy vegetą, mieszamy żeby równomiernie rozprowadzić oliwę z przyprawą i układamy na kawałkach ryby. Spinamy rękaw i wkładamy do nagrzanego do 200 st. C piekarnika na 35 – 40 minut. Powyższa ilość wystarcza na 4 porcje.

Pstrąg pieczony w folii

Kupujemy patroszonego pstrąga, myjemy go starannie i osuszamy przy pomocy papierowego, kuchennego ręcznika. Następnie nacieramy wewnątrz i na zewnątrz przyprawą do ryb i smarujemy cieniutką warstewką oliwy z oliwek. Do wnętrza ryby wkładamy dwa przecięte na pół plasterki cytryny, gałązkę koperku lub rozmarynu i przepołowiony ząbek czosnku a następnie zawijamy rybę w folię aluminiową. Wkładamy do nagrzanego do 180 st. C piekarnika i pieczemy 30 minut. W połowie pieczenia folię nakłuwamy od góry.

Pieczona pierś z indyka lub kurczaka

Przygotujemy danie z jednej całej piersi z indyka, która waży zwykle 800 – 1000 g.

Na jeden posiłek możemy zjeść ok. 200 g, resztę więc podzielimy na porcje i zamrozimy lub poczęstujemy domowników.

Potrzebne produkty:

  • rękaw foliowy do pieczenia
  • 1 pierś z indyka
  • przyprawa do drobiu lub do mięs Knorr
  • 1,5 łyżki oliwy z oliwek

Przygotowanie:

Pierś z indyka kroimy na 8-10 kawałków, wrzucamy do miski, posypujemy przyprawą , polewamy oliwą i starannie mieszamy ręką tak aby każdy kawałek był równomiernie pokryty marynatą. Przykrywamy miskę i zastawiamy na 24 godziny w lodówce. Po tym czasie odcinamy potrzebną długość rękawa (ok. 60 cm), wkładamy do niego zamarynowane kawałki mięsa, zapinamy i umieszczamy w nagrzanym do temperatury 200 stopni C piekarniku. Pieczemy 60 minut. Mięsko jest pyszne, lekko przyrumienione i soczyste w środku. W taki sam sposób możemy przygotować pieczone piersi z kurczaka. Pieczemy je w całości nie dzieląc na mniejsze kawałki a czas pieczenia skracamy o 5 minut.

 

Do diety polecamy zastosować również nasze techniki relaksacyjne oraz medytację.

medytacja i oddychanie
Aby otrzymać kod dostępu wyślij SMS na numer 7255 o treści KOD.DIETA
Usługa działa w sieciach operatorów: Era, Orange, Plus GSM, Play, Heyah, Sami Swoi.
Właściciel serwisu: biuro@atryda.pl. Serwis SMS obsługuje Justpay.pl.

Koszt przesłania wiadomości 2 zł netto 2.46 zł brutto.